Populismul din Chisinau

Toti acum vorbesc despre Termocom, despre stoparea livrarii de apa calda, despre reluarea livrarii, despre marirea pretului, despre compensatii. Toti consilierii au acum sansa sa apara la tv, mai ales ca este gratis. Desigur trebuie sa dam dreptate consilierilor din opozitie, care apara paturile social-vulnerabile. Dar apare o mica problema sau intrebare incomoda. Ce se intampla cu cei care nu locuiesc la bloc?

Pai cei care nu locuiesc la bloc deja de 2 ani platesc tariful stabilit fara a primi nici o compensatie. S-a justificat acest fapt prin aceea ca ashtia sunt „proprietari”. Ceea ce inseamna ca toti oamenii care locuiesc in apartamente sunt paturi vulnerabile, iar cei care in case sunt bogatsii capitalei.

Ceea ce inseamna ca sarmanele batranele care au o casa de vreo 30 de ani, in care acoperisul abia se mai tsine, sunt considerate proprietare, deci au de unde sa achite intreg tariful fara a primi vreo compensatie din partea primariei. (desigur i se acorda compensatie pentru faptul ca este pensionara, dar aceasta este un alt fel de compensatie)
Or sa nu uitam ca mai sunt si in alte raioane blocuri, in care nimeni nu acorda nici o compensatsie si care iarasi platesc tariful stabilit(cred ca voturile lor nu au o prea mare importanta).

Deci, cei din apartamente platesc cateva sute de lei pentru incalzire, iar cei din case – cateva mii. Populatia a fost impartita nejustificat in bogati si saraci. Cei care au apartamente cu 4 camere sau care au un venit destul de mare, primesc compensatii.

Ar trebui ca primaria sa se gandeasca sa imparta lumea in bogatsi si saraci si nu in cei cu apartamente si cei care locuiesc in case („proprietarii”), pentru ca in curand „proprietarii” vor inainta shi ei revendicari.

Aceasta iarasi este o politica populista, care deja nu mai este caracterista vreunui partid care promoveaza o politica sociala intensa, ci este caracteristica tuturor partidelor de la noi. Este un populism si de stanga si de dreapta sau altfel spus populism si in stanga si in dreapta.

Lasă un comentariu