Cum a devenit ziarul independent “Timpul” fiţuică de partid, iar C. Tănase – ideolog

Gata. Acolo sus unde e scris ziar independent pe „Timpul” se poate de şters, scos, ars sau rupt. Iar în loc să apară un copăcel, poate şi culoarea să fie schimbata, verde parcă le-ar sta mai bine, nu ? 🙂 Eu tare mult am sperat în reabilitarea/resuscitarea acestui ziar cândva tare drag mie, dar nu s-a mai întâmplat. Într-o izbucnire sentimentală, ideologul C. Tănase în editorialul de astăzi a confirmat ceea ce inima mea, dar mai ales raţiunea ştia de multă vreme.
S-a început tot de la scrisoarea unui cititor care a hotărât să desluşească ce se întâmplă, a cui e “Timpul”. Ei, bine. Iată cum începe, multstimatul (cândva) editorialist:

A ataca înseamnă a acţiona ofensiv, a săvârşi o agresiune împotriva cuiva, or, nu port pe conştiinţă aşa ceva – cu această trebuşoară se ocupă alte publicaţii, ştiţi dumneavoastră care. Eu, ca ziarist, îmi spun opinia, nu atac. Dacă eu v-aş face observaţie că la-ţi nu se scrie aşa cum l-aţi scris, ci l-aţi, şi că am fost nevoiţi să vă corectăm, ar însemna oare că eu vă atac? Dar să trecem la lucruri mai serioase…

O greşit omul, putea să-i scrie înapoi că nu se scrie aşa, ci aşa. Prin aceasta însă s-a încercat a arăta că domnul în cauză e cam agramat. Tare mojiceşte

Iată continuare:

„Dacă feciorul dvs. nu ar fi membru şi vicepreşedinte al PLDM, la fel de insistent l-aţi fi promovat pe dl V. Filat prin intermediul ziarului dvs.?”. Vă răspund foarte sincer: cred că da. Explicaţia e simplă de tot: îi cunosc binişor pe toţi actualii lideri de partid, inclusiv pe M. Ghimpu şi, drept să vă spun, de unii dintre ei m-am săturat ca de mere pădureţe, nu mai cred în ei, ştiu ce vor face dacă vor veni la putere. Primul lucru pe care l-ar face unii dintre aceştia, printre care cred că şi M. Ghimpu, mi-ar închide mie gura. Ştiu cât valorează „democratismul” şi „dragostea” lor faţă de presa liberă şi jurnaliştii liberi.

Probabil. Ghimpu are tendinţe cam autoritariste şi chiar s-ar putea să facă acest lucru, daaaaar cu ce e mai bun Filat? Apăi bine, dacă vine Filat la putere ziarul este şi el la putere 😉 Convenabil, nu? ;;)

Citiţi ziarul „Capitala”, dle Balaur, care-i editat pe bani publici, şi o să vedeţi despre cine se scrie cel mai mult acolo…

Chirtoacă are “Capitala”, iar Filat – “Timpul” şi toată lumea e împăcată. Numai că încă nu toţi pricep ale cui sunt…

Echipa cu care vine V. Filat e formată cu adevărat din oameni noi, cu studii făcute în România, care n-au terminat cu note de „trei” Universitatea „V. I. Lenin”, nu scârţâie din toate încheieturile şi pot lucra non-stop 24 din 24 de ore.

S-a început campania electorală deja? Oare ăsta e un fluturaş electoral? Formată din oameni noi blablablabla, numai că Filat acolo e vechi.

Pentru ei Moldova nu e o joiană de muls, ci un destin.

=))))))))))))) Şi asta nu vă aduce aminte de poeziile patriotice dedicate partidului? Cât patooos, demult nu am mai văzut/auzit aşa ceva. Moldova e un destin =))))))) De altfel, Filat la vremea lui a muls destinul 😉 Propun şi pe panourile din centrul capitalei să nu fie scris Moldova – patria mea, ci Moldova – destinul meu. Uuuf, să mori de râs:D

Aceşti oameni cu adevărat vor schimbarea, dar schimbarea pentru toţi – nu numai pentru ei -, o schimbare radicală, profundă.

A? Iar fluturaşul ăsta electoral….

Ce schimbări s-au produs în Chişinău de când e condus de Ghimpu şi Chirtoacă? Când l-am văzut pe Chirtoacă, pe 31 August, împărţind la trecători insigne cu „Limba noastră cea Română”, m-am gândit că ar fi trebuit să facă cu totul altceva: să le vorbească chişinăuienilor adunaţi pe Aleea Clasicilor ce a făcut el ca primar, concret, pentru ca Chişinăul să nu mai arate ca Novgorodul, ci ca un oraş românesc unde se vorbeşte româneşte? A mutat brăduţul de pe o stradă pe alta? Punând asemenea întrebări înseamnă că atac?

Da liberal-democraţii ce fac în primărie? Mai tânjesc câteodată la funcţii, îşi mai asigură afacerile şi cam atât. Probabil ar şi face, dar iată dictatura instaurată de PL îi incurcă, da?

Aţi vrea să tac?

Aha.

Nu, n-am să tac – nu mi-a închis gura comunistul Voronin, n-o să mi-o închidă nici liberalul Ghimpu.

Da cine vă plăteşte ca să o deschideţi? 😉

Cel mai bun lucru făcut acum este să se facă o conferinţă de presă, PLD se pricepe la asta, îmbrăcaţi un tricou verde şi declaraţi că sunteţi PLD-ist, nu de alta, da minţiţi poporul.

Lasă un comentariu