Adio, Tarlev

Degrabă o să vină timpul când o să ne luăm la revedere de la Tarlev. Acesta va dispărea de pe arena politică şi puţini îşi vor mai aminti despre el. Decât doar că a fost cel mai longeviv prim-ministru. Adepţi ai diferitor teorii ale conspiraţiei cred că demiterea lui Tarlev din funcţia de preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Producătorilor este un spectacol pentru a ridica popularitatea lui Tarlev. Astfel, el va trece în Parlement şi o să facă o coaliţie cu PCRM. Totuşi, nu cred că există strategii ascunse ale partidului de guvernământ, ci chiar partidul vrea să scape de Tarlev.

Lui Tarlev probabil i s-au trezit ambiţii de om de statură mică, ajungând până la absurd – să se pună în poară cu pcrm-ul. Iar alţi oameni tot de statură mică, dar cu funcţii înalte i-au tăiat avântul longevivului premier. Şi mai probabil este că Tarlev nu a convenit anumitor persoane din cadrul partidului, care încearcă să îi blocheze orice cale de a participa la alegeri.

Da, Tarlev încă este popular, iar bunicile noastre îl adoră pentru bunătatea lui (nu trebuie de subestimat popularitatea lui printre pensionari şi cei de la sate), dar el este limitat în acţiuni prin faptul că nu a fost înregistrat de Ministerul Justiţiei în calitate de preşedinte al UCM, dar mai ales pentru că nimeni nu va mai dori să finanţeze o persona non grata a partidului. Iar banii adunaţi în perioada longevivatului prim-ministerial puţin probabil că îi va pune la bătaie pentru un proiect cu şanse minime. Astfel, în curând vom uita de Tarlev. Adio Tarlev.

[ad#234×60-created-81908]

Lasă un comentariu