Revoluţie, blea

Titlul reprezintă fraza care am auzit-o ieri cel mai des;)

Buuuuun, să recapitulăm ce a fost ieri. Ieri am revenit la comunism, comunism cu preşedinte, guvern şi parlament comunist. Oamenii s-au săturat de aceleaşi feţe şi au hotărât să protesteze. Pe facebook toată lumea a avut statusuri despre protestul de mâine.

Organizatorii au fost Hyde Park şi Think Moldova… well, eu aş spune că organizatori nu au fost. Da, l-am văzut pe Ghenadie Brega, în rest am văzut cine au fost organizatorii de pe site-urile de ştiri. Unii ong-işti îs cam ca şi politicienii;)

Cuvântul flashmob… există wikipedia şi toţi moldovenii ar trebui să priceapă în sfârşit ce e asta flashmob. În cazul de ieri a însemnat doar că mitingul nu era autorizat.

„Aduceţi lumânări”… ora 18.00, soarele străluceşte. Pentru ce lumânări, dacă este ziua afară? Lumânări au trebuit, doar după ora 20.00, când organizatorii au plecat strigând timid „Mâine la 10”. Dacă scoţii mii de oameni în stradă, e timpul de asumat responsabilitate. Toţi ştim ce e aia psihologia maselor şi mai ştim că există provocatori şi o masă nu trebuie de lăsată fără lider.
Ei bun, hai să vorbim ce s-a întâmplat după ce au plecat „organizatorii”. Masa singură se conducea, existând în diferite colţuri mici grupuri de iniţiativă. Am fost şi la Parlament şi la CEC, am blocat străzile, ne-am împărţit, ne-am unit, iar de fiecare dată alţi oameni conduceau coloana. Ca până la urmă să se ajungă să blocheze Bănulescu-Bodoni şi să înceapă să clatine un microbuz…ăia nu erau
nici provocatori, doar moldoveni beţi. Nimeni nu putea să îi oprească. Meritul îi aparţine Nataliei Gligor care l-a liniştit pe tipul ăla, de nu poate răsturna şi microbuzul;)

Trebuie de menţionat că şi politicienii umblau printre oameni ca nişte vedete. Eu nu ştiu cum alţii, da eu protestam împotriva politicii de rahat a Moldovei, cu partid de guvernământ de rahat şi opoziţie de rahat.

Unii mai scrigau şi „România”. Greşit. Pentru că mulţi din cei prezenţi nu vor unire, ei vor doar să scape de comunişti. Şi doar nu vrem să vedem la M1 că protestul a fost organizaţi de teroriştii români şi protestatarii eu primit câte 200 de lei.

Ce trebuie astăzi să fie.

Ce trebuia astăzi să fie, trebuia să înceapă pe la ora 18.00, pentru că la 10 lumea lucrează. Probabil se bazează pe prezenţa studenţilor şi elevilor care vor să scape de lecţii.

Am înţeles că autorizaţie a primit Filat. Eu taaare sper că nu o să văd corturi şi steguleţe cu stejărei, soricei şi trandafiraşi. Asta e mişcare făcută de oameni.

Mai trebuie să fie ceva…hmmm… creativ. Nu e tare bine de urlat toate sloganele pe care Roşca le făcuse prin 2003. Se mai poate de adus tobe mici;))

Lăsăm naţionalismele. Acum e important de avut lozinci anticomuniste şi nu proromâne. Aşa că, este binevenit să fie şi lozinci în limba rusă. Aşa nu o să dăm motive de speculaţie + mulţi ruşi s-au săturat de comunişti.

Iaca aşa, mă pornesc degrabă şi sper ca mitingul de azi să fie la fel nepărtinitor, oamenii să fie la fel de furioşi pe guvernare şi insistenţi în acţiunile lor. Ne vedem în PMAN. Ah da, lăsaţi lumânările acasă;D

Un slogan bun ar fi „Nahren s pleaja”, aşa îl cităm şi pe Voronin;)

UPDATE
Multi spun ca alegerile oricum nu vor fi repetate si ca nu are rost sa facem proteste… pentru a vedea o explicatie cititi ultimul post al lui Nicu Popescu 😉

Lasă un comentariu