Voronin nu vrea alegeri anticipate

Cateva ganduri ale lui Voronin din cadrul emisiunii „conversatii cu presedintele” moderat de Staras la NIT. Discursul a fost în limba rusă, uneori Voronin folosind moldovenisme. Unele cuvinte le-am scris în rusă ptr a reda atmosfera şi sensul mai aproape de realitate:)

Totul era un scenariu bine pus la punct, dar lor le trebuiau jertfe, voriau vărsări de sânge. Dar nu au fost.

Anticipate? Calculaţi cât iese. Cam 400 mln alegerile şi 700 mln reparaţia şi iese peste 1 mlrd.

Nu am falsificat alegerile.

Dacă din aceste trei partide este cineva patriot trebuie astăzi să mă sune (mâine, azi e prea târziu), ăsta e patriotism.

Am mai zis, că dacă facem anticipate luăm cu 3 mandate mai mult.

Ptr acei cu 41%, ptr alegătorii voştri, învăţaţi-vă să pierdeţi. Noi am pierdut 2 alegeri locale. Am plâns, ei nu am plâns, am şters ochii de la lacrimi. Am mai pierdut în Găgăuzia.

Noi ce am ars Primăria? Noi am lucrat împreună.

Urmează un îndemn spre ceilalţi în care repetă de patru ori cuvântul „Vmeste” – Împreună.

Dacă ei nu înţeleg (că tre de lucrat împreună), atunci trebuie de mers la anticipate. Pentru că ei nu merită să fi în Parlament.
Partidele liberale s-au pierdut (justificând incoerenţa declaraţiilor liderilor liberali). La fel ca şi pe 7 aprilie, au scos oamenii în stradă (…), apoi „smâlisi” – au dispărut.

Mişa Ghimpu cu butoaiele de vin şi porcii (în campania când PCRM a luat 40 de mandate) şi el să vobrească de integrare europeană?

Despre lucrul în comisia de investigaţie a protestelor. Mi-au spus europenii că nu le dau voie liberalilor în ea… eu le-am zis „radi boga, ia prosta upustil” – eu doar am trecut cu vederea/omis.

Urmează dialog dulce între Starâş şi Voronin:

Starâş: Dorin Chirtoacă a declarat „Comuniştii trebuie să dispară de pe faţa pământului”
Voronin: marasm al unui bolnav psihic.
Starâş: Nu îmi imaginez dvs să spuneţi asta despre liberali.
Voronin: liberalii nu trebuie să dispară de pe faţa pământului, doar că s-au pus „naglo”, pe teritoriul Moldovei. (Râde) De fapt nu, ei trebuie să existe (ptr evoluţie, mişcare)
Voronin: Această frază trebuie păstrată „v nature” „voobşe klasika” (moare de râs, aproape ca în emoticonul =)), se lasă pe spate şi râde)

Continuând despre liberali s-a legat de denumirea partidului Moldova Noastră. „Dar care e atunci Moldova mea?”, a declarat iar ironic că o să apară şi votul de argint.

Dialog o să fie? Care dialog? Ei trebuie să participe la lucrările Parlamentului, să îşi spună poziţia pro sau contra. Micrafonî est’, pust’ govoriat – Microfoane sunt, lasă să vorbească.

Eu mai repet, 400 de mln + 700 mln, din această cauză nu se vor plăti bursele, salariile, pensiile… din cauza liberalilor.

Eu o să fac tot posibilul să nu fie alegeri anticipate. Noi nu ne temem să pierdem 5-10 mandate sau să câştigăm atâtea în plus.

UPDATE
Impresii

După ce am scris despre animalele din politica moldovenească, am avut ocazia să îl văd iar pe Voronin într-o discuţie de la suflet la suflet cu Starâş. Voronin părea mai relaxat decât în alte zile, probabil şi-a luat deja votul de aur, de argint şi, pentru orice eventualitate, pe cel de bronz. Şi-a bătut joc de liberali. Desigur liberalii sunt singurii vinovaţi pentru incendierea Parlamentului şi Preşedinţiei, dar în spatele acestora stau şi alte forţe. Straniu este că nu am auzit nimic despre România şi Serbia sau poate a uitat;)

În momentul în care a spus foarte nonşalant că a uitat de Opoziţia care trebuia să participe în Comisie, am pufnit în râs. Cum poţi să uiţi de Opoziţie? Mai amuzant a fost momentul în care a îndemnat liberalii să participe la lucrările Parlamentului.. microfoane sunt, aşa că pot să vorbească în voie, doar că a uitat să specifice dacă vor fi ascultaţi sau nu.

În toată atmosfera aia plină de zâmbete, probabil mai lipseau câteva sticle de bere;) Voronin, ca de obicei, zâmbăreţ, pus pe glume, apoi uşor trece la acuzaţii, apoi iar glumeşte, apoi acuză, apoi se autodeclară apărător al neamului, mai înjură liberalii, apoi îi cheamă să conlucreze.

Totuşi, se pare că Voronin nu vrea anticipate. A repetat de multe ori cuvântul „împreună” 🙂

Lasă un comentariu