Hai să vorbim despre Lupu

Pentru a citi, ascultati

httpv://www.youtube.com/watch?v=0Ag8J2NMYmc&feature=PlayList&p=1E1729252883EA0A&playnext=1&playnext_from=PL&index=1

Hai să vorbim despre Lupu. Toată lumea vorbeşte despre Lupu. Întrebarea care apare este de ce cel mai puternic partid să renunţe aşa simplu la persoana care se bucură de cea mai mare încredere a populaţiei pentru funcţia de preşedinte?

Cu toţii am văzut faţa obijduită a lui Lupu. Era şi firesc să fie supărat doar nu i-au dat funcţia de preşedinte şi i-au promis foarte vag funcţia de prim-ministru. Asta e ceea ce ştim noi din presă, dar există şi altă informaţie, care nici membrii de partid nu o ştiu şi la care au acces doar câteva creiere din PCRM. Comunistii nu au cum să renunţe la simbolul reformei în PCRM – Lupu, înalt, tânăr, le place femeilor, vorbeşte frumos, ştie câteva limbi străine, este deştept, le place şi europenilor.

Aşa că, probabil în operaţiunea „Lupu”, se întâmplă de fapt ceea ce presa spunea că o să se întâmple cu Tarlev. Adică scos din partid, creat pentru a fura voturi de la democraţi. Or, în cazul lui Tarlev s-au înşelat, eu chiar scriam că Tarlev nu este iubit de comunişti. Relaţiile personale şi motivele afective au un rol foarte mare în politică. Tarlev nu a plăcut cuiva, a fost scos şi gata, am uitat de el. Dar de Lupu chiar dacă nu îţi place, trebuie să îl accepţi.

Poate că Lupu are conştiinţă şi după crimele făcute a hotărât să iasă din partid, poate Lupu nu are conştiinţă, dar are orgoliu şi când nu i s-a dat funcţia a ieşit din partid (poate din cauză că Voronin s-a temut de el). Poate Lupu visează să facă un pol social-democrat puternic sau poate Tkaciuk visează că Lupu trebuie să facă un pol social-democrat puternic. Poate se visează că aceşti social-democraţi să voteze un preşedinte comunist (dacă intră în Parlament) sau poate să ajungă chiar la fuzionarea acestor partide (strategie pe termen lung).

Noi nu ştim ce o să fie. Dar o să fie tare trist, dacă toate ziarele o să trâmbiţeze despre eroismul şi verticalitatea lui Lupu. Lupu ştia în ce se bagă, ştia cum sunt comuniştii, aşa că el nu trebuie de iertat pentru colaborarea cu ei. Mai mult ca atât, în politică nimic nu este aşa cum pare, mai bine să lăsăm timpul să lucreze pentru noi.

P.S. Cantecul reflecta dilema lui Lupu
Should I stay or should I go now?
Should I stay or should I go now?
If I go there will be trouble
An’ if I stay it will be double

Lasă un comentariu