Hei, ţine-o tot aşa!

Bravo că ai luat atitudine!

Excelentă carte!

Un spectacol… super fain!

Un blog super tare!

Cam aşa noi ne lăudăm unii pe alţii. Obligatoriu sunt prezente cuvintele „super”, „fain” şi câteva semne de exclamare. Acesta nu este feedback, aceasta este laudă. Feedback-ul presupune ceva mai mult decât o înlănţuire de super tare fain de extraordinar.
În orice tip de comunicare, feedback-ul este tare important, doar că deseori el lipseşte.

Ah, da. Mai sunt şi ăştilalţi care scriu

„Eşti un frustrat”

Nu înţeleg de ce mai scrii.

Comunistule!

Fascistule!

Spectacol de câcat rahat!

De fapt, tema era alta. Vroiam să ajung la faptul că un argument în orice laudă sau critică de-a noastră este că „oraşul Chişinău e tare mic”. Eu nu pot să critic, să înjur, pentru că „Deh! Chişinăul e tare mititel, mai nimerim în aceeaşi tusovkă sau acelaşi mediu. No, nu e bine. Mai bine tac.”

Nu, nu trebuie critică, trebuie feedback. Dacă ar exista un feedback, atunci nu ar mai apărea cărţi de rahat cu eroi de rahat, spectacole de rahat, post-uri de rahat, articole de rahat şi orice altceva poate fi de rahat.

Un critic de teatru care spune că un spectacol este superficial, lipsit de intensitate, o adunătură de titluri şi fraze luate din ziare, nu vrea ca părerea lui să fie auzită. Deh, Chişinăul e tare mic.

„Nu, eu nu o să le spun să nu îmi mai preia ştirile, chiar dacă eu am o redacţie şi oameni cărora trebuie să le plătesc salariu, dar nu am publicitate. Eu am demnitate, eu nu o să le spun. Şi apoi, Chişinăul este mic, voi mai avea nevoie de ei, nici nu ştii.”

Înainte să săriţi să spuneţi că post-ul este de rahat, eu vreau feedback. De fapt, eu până acum am primit feedback şi nu mă plâng.

Doar că uneori, când vedem/simţim/auzim/ştim că o carte, un spectacol, un post, un articol, o fotografie este de rahat, trebuie să spunem asta şi încă şi argumentat. Dacă nu, aceşti oameni o să continue să insiste în activitatea lor.

P.S. La acest post se acceptă comentariile

Un post extraordinar!

Bravo, mai aştept aşa articole!

Bravo, ai o poziţie!

Ai atitudine!

Un text super fain!

Restul vor fi şterse nemilos.

Ce bine că există Facebook, acolo putem pune doar Like-uri:)

Lasă un comentariu