Eu kindluiesc, tu kindluiești, el/ea…

Noua mea bibliotecă
 
Noua mea bibliotecă

Eu am două Kindle-uri. Unul cu amprenta iubirii mele pentru citit pe el, celălat – fără amprente, numai bun de citit. Pentru că mulți mă întreabă dacă merită de luat Kindle, am hotărât să scriu asta, să nu mă mai repet.

Luați Kindle pentru voi, pentru părinți și pentru bunei.

Trebuie doar să înțelegeți că un Kindle este ca o carte, nu luminează în întuneric și nu poți juca Angry Birds. El este un instrument doar pentru citit. Vorbesc de versiunea veche a Kindle-ului, astea noi nu mă interesează. Totodată el nu este chiar carte, pentru că nu poți ucide muște cu un Kindle (poți, dar nu este recomandat), pune sub cap sau pe scăunel dacă vrei să ajungi deasupra dulapului.

Și în niciun caz când sunteți la plajă nu vă lăsați cu toată palma gingașă pe el, așa cum am făcut eu.

De ce Kindle?

  1. Chiar dacă este firav, este ieftin. Dacă se strică, poți lua altul. (Având garanție un an, mi-au trimis unul gratis în loc de cel rănit)
  2. Ai acces la o mulțime de cărți gratis oferite chiar de Kindle, apoi la o mai mare mulțime de cărți oferite de torente.
  3. Pentru PDF-uri, doc-uri și altele s-a inventat Calibre, care le face frumoase și le potrivește în dimensiunile care trebuie.
  4. Poți face notițe, scrie întrebări și comentarii. Eu am o mulțime de cărți cu foițe în ele pe care sunt notate numere de pagini la care sunt subliniate citate. De ani de zile tot îmi zic să le adun pe toate într-un document. Niciodată nu am reușit. Cu Kindle, le trec in computer în 5 secunde.
  5. Nu scrii pe foiță cuvintele care trebuie căutate în dicționar și care niciodată nu le mai cauți.

Există oamenii care o să spună că trebuie de atins, de mirosit, de subliniat așa ca să auzi sunetul creioului când se mișcă pe hârtie (nu înțeleg oamenii care fac însemnări cu pixul). Cărțile cu însemnările mele nu prea le împart, îmi rămân doar mie.

Oamenii tot timpul nu vor schimbări, ei tare nu au vrut apariția tiparului, pentru că marii artiști scriau pentru publicul larg în arhitectură și pictură. S-au opus ziarelor și oricăror schimbări. S-or deprinde și cu Kindle.

Unii ar putea încuraja folosirea e-books-urilor pentru a salva mediul. Dar, să fim serioși, cărțile chiar nu sunt cea mai mare problemă a mediului nostru.

Despre faptul că nu se vede ce cărți citim, dar noi trebuie obligatoriu să ne lăudăm ce citim, o să scriu într-o următoare postare despre cum cititul nu este o virtute în sine și despre marile biblioteci din fotografii.

Noua mea bibliotecă, cândva aici erau cărți, acum stă doar un Kindle.

P.S. Încă se mai votează bloggerul anului, nu lăsați pe alții să fraudeze voturile în locul vostru! Aici votați.

Update: 1. Kindle comandați de pe site-ul amazon.com, acum au apărut tare multe oferte. Totuși eu sunt mai conservatoare și nu aș lua Kindle Touch. Vine cam în 12 zile, puteți să trackuiți la toate etapele unde se află Kindle-ul vostru până ajunge acasă.

2. Nu există probleme cu textul, atâta timp cât este în format .mobi, dacă este în .pdf, atunci arată cam straniu, de aceea trebuie de convertit.

3. Dacă apar probleme, sunați la serviciul lor de suport, ei sunt tare drăguți. Dacă îi convingi, îți trimit unul nou.

4. Cumpărați-i deodată un case, pentru a fi protejat.

5. Uitasem să menționez că un Kindle încape ușor în geantă și de când am unul citesc mai mult. Inexplicabil de ce.

6. Există pe Facebook grupul utilizatorilor Kindle din Moldova, acolo lumea mai împarte link-uri și chestii interesante. Rușii sunt tare darnici când este vorba de împărțit, chiar și în format .mobi, cărți proaspăt apărute.

 

Lasă un comentariu