Ce-i frumos, e frumos!

Când merg prin lume, ca orice turist, mă fotografiez lângă clădirile frumoase şi cunoscute ale oraşelor. Uneori mai încerc să le ţin pe palme, dar încă nu îmi reuşeşte această şmecherie fotografică populară în ţara noastră.

***

Orice persoană care are măcar o mică putere de a schimba ceva, ştie câteva lucruri elementare:

  1. Nu poţi fi bun la toate. Unii sunt buni inovatori, alţii sunt buni la a recunoaşte şi promova inovatorii, unii sunt buni organizatori şi tot aşa. Trebuie să înţelegi la ce eşti bun, să îţi faci lucrul bine, dar cel mai important, să nu îi încurci pe alţii să şi-l facă.
  2. Este firesc, chiar recomandabil, să angajezi oameni mai deştepţi ca tine, pentru că, vezi punctul 1, nu poţi fi bun la toate.
  3. De fapt, punctul unu şi doi combinate, dar contează echipa, nu poţi face nimic singur.

Nu contează cât de mult lucrezi şi că există o mână de oameni care ştiu acest lucru, dacă nu se văd rezultate, mai mult ca atât doar acţiuni care enervează şi aduc la disperare, atunci există nişte probleme. Vezi cele trei puncte de mai sus.

***

Victor a scris deja despre armonie, şi eu o să mai scriu despre armonie, dar mai citesc cărţi între timp. Până una-alta, câteva fotografii de turist din vara şi toamna asta. Ultima e chiar la Sfânta Sofia făcută. Se începe cu London Eye, puţin Gaudi, muzeul lui Dali, Căpriana o recunoaşteţi singurei şi puţin Istambul.

Clădirea Kentford este o victimă în această postare, dar şi în gândurile măreţe ale primarului nostru. Ţin să menţionez că mie tare-mi plăcea Kentford-ul, era prima apariţie de acest gen în Chişinău şi tare eram entuziasmată când o vedeam.

Lasă un comentariu