Neintelegeri la USM

Acesta este titlul stirii cu privire la conflictul dintre profesori si rectorul Universitatii de Stat din Moldova. Mai degraba as zice ca este un atac nejustificat la adresa profesorilor.

Ceea ce se intampla acum ar trebui sa deranjeze pe toata lumea. Acesti profesori nu doar ca sunt platiti cu salarii mizere, dar sunt si dati afara din casele lor.

Comportamentul conducerii universitatii este nejustificat. In primul rand pentru ca acest camin este destinat profesorilor si in al doilea rand constructia unui camin nu cred ca ar prejudicia cu mult bugetul universitatii, care este deja prejudiciat de alti beneficiar obscuri.

Sa dai afara tineri profesori din case care au cate un copil mic sau tineri casatoriti care asteapta un copil este revoltator.

Mai revoltator este insa solutia care le’a fost oferita, ori plecati, ori va concediem si pana la urma tot vor pleca. Inseamna ca profesorii sunt fortati sa plece peste hotare, la munci negre pentru a-si intretine familiile.

Solutia oferita? Apartamente in credit? Si sa plateasca 100 de lei pe luna si din restul 900 sa supravietuiasca? Pentru ca salariul unui profesor tanar cred ca depaseste usor cifra de 1000 de lei.

Si pentru ce toate acestea? Sa vina in camin tineri ai caror parinti sunt peste hotare si care le platesc studiile si alte cheltuieli legate de invatatura asidua (desigur, nu vorbesc de carti), care absolvesc Facultatea de Drept si habar nu au ce e aia drept constitutional, ori absolvesc Relatii Internationale si nu stiu cine este Ministrul de Externe.

Este incorect, iar aceste mici neintelegeri vor dezvalui mult mai multe despre fondurile Universitatii de Stat si despre gestionarea lor in folosul, cel putin teoretic, studentilor.

Lasă un comentariu