Despre corectitudinea ziaristilor

Citeam saptamana aceasta “Timpul de dimineata”. Pe prima pagina era scris un articol de Nicolae Roibu. De obicei nu atrag atentia la detalii. Dar de data aceasta a vizat o actiune la care am participat si eu si care fusese relatata cu mici greseli. Desigur aceste mici greseli nu sunt catastrofale, dar de remarcat intr-un ziar care tinde sa fie de nivel national si sa promoveze corectitudinea.

In primul rand chiar de la inceputul articolului s-a spus ca tinerii de la Partidul Liberal si Liga Studentilor s-au intalnit la monumentul lui Stefan cel Mare apoi au mers in mars pana la monument sotilor Teodorovici din strada Mateevici. Eu am participat la acest mars, dar nici eu, nici alti cunoscuti de-ai mei care au fost acolo nu fac parte din Liga Studentilor sau Partidul Liberal. Aceasta initiativa a venit din partea unor tineri si s-a raspandit prin forum-uri pe net si dupa aia de la prieten la prieten, o actiune neafiliata vreunei organizatii neguvernamentale sau partid.

Atunci cand ne-am intalnit la monumentul lui Stefan cel Mare nu era urma de PL acolo, iar cand am ajuns la monumentul lui Ion si Doina Aldea-Teodorovici la care am depus coroana( care apare in fotografie), iarasi nu era nici urma de PL. Abia cand am ajuns aproape de cimitirul din strada Armeneasca, s-a zarit o coloana de tineri care venea din strada Alecsandri(!).

La intrare in cimitir, ne-am oprit afara pentru a nu fi confundati cu tinerii de la PL si sa se creada ca este o actiune politica si nu a unor simpli tineri care veneau sa isi aduca aminte de cei doi mari patrioti. Langa mormant totusi coloanele de tineri s-au unit.

Asa ca pentru a evita aceste mici greseli ar fi bine ca ziaristii sa fie prezenti la evenimente, nu de alta dar iese un soi de telefon stricat, in care PL si Liga Studentilor au realizat un mars.

Lasă un comentariu