Despre cele mai influente persoane din RM

De ceva timp pe site-ul www.vipmagazin.md se realizeaza un sondaj privind cei mai influenti moldoveni la ora actuala. La inceput redactia revistei ne roaga sa alegem obiectiv si nu dupa preferintele personale, desi mai trebuiau sa adauge ca nu trebuie cu obligativitate dupa carnetul de membru de partid.

Cand am votat am ramas mirata sa observ ca Dorin Chirtoaca este cea mai influenta persoana de la noi, nu stiam ca deciziile lui au un impact in economie, cultura sau politica, de altfel nici in Partidul Liberal nu cred ca este o atat de mare notorietate si ca deciziile lui sunt imediat aplicate. Dar aceasta este, nu putem sa obligam simplul om(sau membrul de partid) sa voteze cu ratiunea si nu cu inima.

Dar faptul ca noul primar este cea mai influenta persoana nu m’a socat atat de mult, ceea ce m’a nedumerit a fost titlul de pe prima pagina a ziarului Flux, care ne anunta ca Iurie Rosca este cea mai influenta persoana din RM. Faptul ca liderul unui partid care candva era de 8-9% (acum posibil de vreo 3-4) este acum cea mai influenta persoana este departe de adevar, ba chiar este de prost gust sa scrii pe prima pagina a ziarului o informatie care este denaturata si un rezultat care a fost creat de membrii de partid ai PPCD, nu stiu cati sunt acum, dar 3 la sigur au votat.

In comentariile de la articolul dat din Flux, cineva a postat rezultatele votarii din 1 noimebrie in care Rosca 378 voturi, neintrand macar in primii 10.

Faptul ca Rosca a pus aceste rezultate pe prima pagina, inainte ca votarea sa se incheie arata doar ca PPCD pierde din autoritate si scade in topul preferintelor alegatorilor. Dar daca domnul Rosca doreste sa fie pe primul loc in rezultatul unor votari facute online la care se poate de votat in fiecare zi, atunci este binevenit sa o faca, dupa 2009 el va avea tot timpul sa stea la computer si sa faca click insistent

Lasă un comentariu