Moldova – fără Voronin, Moldova – fără comunişti – sau despre faptul ca exista doar ziare guvernamentale si ziare ale opozitiei

Acesta este indemnul cu care apare Filat. Este un indemn firesc si prin aceasta PLD se arata in directa opozitie cu guvernarea. Totusi, putea sa faca un slogan mai reusit. Daca tot face parte din aia care investesc o gramada de bani in campanii electorale si in crearea unei imagini, atunci putea sa faca ceva mai bun. Nu am inteles de ce Constantin Tanase s-a entuziasmat atat de mult de aceasta idee, mai ales ca programele altor partide au cate un paragraf in care dezvolta aceasta conceptie.

Si de unde atata entuziasm pentru o persoana care l-a adus pe Voronin la putere? Adica, V. Filat pe cand era membru al PD a votat constient si nesilit de nimeni pentru Vladimir Voronin si tot acum el vrea o Moldova fara Voronin? Aduce a populism, unul pe care oricine il simte, si totusi oare de ce domnul Tanase nu a observat aceasta? Elogiindu-l pe Filat aproape la fiecare 2-3 editoriale, el declara „In sfarsit, saptamana curenta, la Chisinau, Partidul Liberal-Democrat a lansat o idee clara „Moldova fara Voronin, Moldova fara comunisti”. Apoi retoric se intreaba editorialistul „Sunt foarte curios sa vad care va fi reactia celorlalte partide de opozitei fata de aceasta initiativa. Dumneavoastra cum credeti, stimati cititori”. Cred ca toti cititorii vor sustine aceasta idee, iar de partidul care a inaintat’o, daca nu va fi sustinut de popor, este cu siguranta sustinut de editorialist.

Si totusi, Filat cere ajutorul altor partide pentru a-l ajuta sa scape Voronin pe care tot el l-a adus la putere(doar fiecare vot conteaza, nu?), este oare vreun paradox aici?

Mai mare este paradoxul ca un lider de opinie, un om respectat in societatea noastra, pe care il respect si eu(desi ratiunea uneori dicteaza deja altceva), face propaganda deschisa pentru un anumit partid, dar in acelasi timp pastrand statutul de persoana nepartinitoare.

Moldova fara comunisti este pana la urma o utopie, (doar daca Filat nu are de gand sa ii extermine pe totsi:)) pentru ca termenul de comunist are deja o alta conotatie decat cea initiala, cand spunem comunist ne gandim la coruptie, minciuna, profitori si nu in ultimul rand cei care au votat la 4 aprilie pentru Voronin. Astfel, propun sa fie o Moldova fara Voronin si fara cei care l-au votat/sustinut pe Voronin. Oare cineva sustine aceasta idee?:)

Lasă un comentariu