Moldova teritoriul dragostei sau (shhhh) despre comuniştii sub acoperire

Tare mă bucură pe mine anii preelectorali, asta înseamnă multe concerte. Mă bucură şi mai mult cele organizate de comunişti sau de comuniştii sub acoperire, ăia cheamă formaţii rock. Desigur cele două concerte organizate pe 27 septembrie nu au fost concerte electorale, teoretic, dar de fapt ştim noi ce-o fost.

Aşadar, în PMAN a cântat nuş cine, că nu îi ascult, în scuar – Brainstorm, Bi 2 şi Exnn. Un pup mare în frunte tuturor membrilor Snails care au refuzat să cânte la concertul din scuar pentru că „atmosfera era prea sovietică”. Hehehe, Snails au clip şi public mult prea rupător pentru asemenea concerte 😉

Să începem de la fluturaş. Era roşu, pe el scris Moldova teritoriul dragostei şi era o inimă însângerată pe el. Hmmm, roşu… hm… inimă şi inima, după cum noi ştim, e în stânga. Bun, mai departe. Organizatori: ceva cu găgăuzii – tineretul găgăuz şi mai nu ştiu cum, asociaţia studenţilor din Transnistria (ASTRA) şi probabil uniunea studenţilor din md. Că găgăuzii au fost până în 2005 alegătorii cei mai fideli ai PCRM toată lumea ştie, iar ASTRA probabil de la un flirt inocent cu partidul de guvernământ a trecut la o idilă pasională înainte de alegeri. Despre uniunea aia a studenţilor nu ştiu nimic, dar deja facem concluziile de rigoare;-)

Până să ajung in scuar, aflu că Snails nu cântă. Bine, cât de comunistă poate fi atmosfera? Mă duc şi văd. Foaaarte comunistă. Steaguri roşii pe care e scris „Blocul bla-bla-bla sindical”. No bine, le place culoarea roşie. Ei şi ce? Mă gândesc eu că nu-s găgăuzii şi transnistrenii chiar aşa de comunişti ( se are în vedere cei din asociaţiile respective şi simpatizanţii lor, nu întreg grupul). Şi iată căăăăă, pamparararam apare Starâş în scenă, chiar mi se făcuse dor de el. Numai că nu sa-l văd la concerte aparent făcute pentru tineri şi de dragul iubirii pentru patria noastră, da acolo la călduţ la Moldova 1 sau NIT. Aşa în schimb am aflat că domnul Starâş trece şi prin criza vârstei – avea tricou Che Guevara.

Acum privire de ansamblu: steaguri roşii, Moldova teritoriul dragostei – o inimă care împroaşcă sânge şi Starâş cu tricou roşu şi Che Guevara.

S-au început concertele preelectorale… hehehe, care se fac pe banii noştri (ăla din scuar a fost organizat pe banii lui Stati), oricum sursele de finanţare nu o să le aflăm niciodată. Bi 2 şi Brainstorm costă foarte scump, scena/echipament iarăşi foarte scump, mai pui că şi membrii asociaţiilor şi-au luat salarii pentru crearea acestor slogane superbe, foarte mobilizatoare – Md teritoriul dragostei şi a imaginii cu inima – stropitoare de sânge. Transnistrenii, găgăuzii şi câţiva studenţi moldoveni turmentaţi îl iubesc pe Voronin şi Voronin pe ei şi astfel Moldova este teritoriul dragostei;)

Nu mă plâng, mi-a plăcut concertul. Spre deosebire de alţii, comuniştii au adus formaţii bune. Ştiu că sunt din banii noştri, dar asta e. Bi 2 şi Brainstorm… eh ;;), deşi publicul – aiurea (in comparatie cu cel care vine de regula la snails, alternosfera sau trupe romanesti).

p.s. hint pentru partidele de dreapta, aduceţi Vama sau Viţa-de-Vie;-)

Lasă un comentariu