Dorinţa moldovenilor de a ne alunga de aici ne stă în gât

Eu cred că ruşii de la noi au prea mult tupeu. Adică e una că în cam un deceniu ei nu au reuşit să înveţe limba română, alta e că ei mărşăluiesc prin centru şi cer ca limba rusă să fie a doua limbă de stat. Ei bine, nu sunt rusofobă, doar până când ei nu îmi trezesc aceste sentimente.

Altă problemă probabil mai gravă este prostia şi toleranţa nelimitată a moldovenilor. Când cetăţenii vorbitori de limba română organizează proteste, ei sunt arestaţi, bătuţi, alungaţi. De cine? De aceiaşi vorbitori de română, întruchipaţi în forţele de ordine. Atunci când organizează miting-uri cetăţenii vorbitori de română, ei sunt atacaţi în mod barbar şi de „minorităţi”. Mult timp o să ne amintim de tinerii de la Bălţi care atacaseră cu violenţă steagul UE şi care înjurau limba română, tineri în plină explozie hormonală rupeau steaguri cu steluţele Uniunii, alţii de cum apucau un steag din ăsta albastru fugeau cu el de parcă îl apucaseră pe Dumnezeu de picioare ori pe Lenin de nas. Atunci cu toţii erau indignaţi de aceşti barbari care îndrazniseră să arate poporului steagul Uniunii, ei au fost pedepsiţi şi de vorbitorii de rusă şi de forţele de ordine – vorbitori în mare parte de română (română schimonosită, dar tot română rămâne).

Iată că în timp ce ţarile baltice interzic pe teritoriul lor posturile tv ruseşti, ai noştri ruşi s-au gândit să îşi manifeste frustrările.

http://www.jurnaltv.md/?article=970

Aici, puteţi urmări secvenţe cu acei bravi protestatari, care în schimbul actului lor curajos au primit şi un bilet la discotecă. Biletul la discotecă cred că a fost determinant în această acţiune a lor, dar şi dragostea aprigă pentru ţară de asemenea nu trebuie de omis.

În loc să umble aiurea pe străzi cu steagul unei alte ţări, cred că aceşti tineri trebuie să ia un manual de limbă română în mâini şi să studieze foarte intens limba ţării în care s-au născut.

Lasă un comentariu