Cineva iar umblă cu iolka

Iarăşi scandal. Deja devine ridicol şi trist. Iarăşi între primar şi Guvern.

În cazul “Iolka 2” unii o să îl numească pe primar un scandalagiu, care nu are altceva de făcut decât să aleagă brazi şi să fure chei de la maşini, alţii o să dea vina pe Guvern care pune beţe în roate primarului în activitatea sa super serioasă, esenţială şi fundamentală. Că, deh, lăsăm dracului tariful că doar nu facem matematică aici. Hai ş-om pune brad, care dacă măcar nu ne încălzeşte, ne bucură ochii. Guvernul, la fel de preocupat de problemele cetăţenilor, arestează pomul Primăriei şi găseşte sute de scuze de ce au făcut asta. Şi istoria de anul trecut se repetă, primarul se bate cu pumnul în piept că nu i se face dreptate, poliţia – că ei au dreptate, blogherii bat din palme şi scriu repede despre eveniment, presa are ce pune pe prima pagină, la ştiri este prima veste, toţi au de câştigat.

Serios, cum să te gândeşti la tarif, când la televizor este deja reclama Coca Cola care ne anunţă “Vin sărbătorile, vin sărbătorile”.

Un lucru a fost deosebit faţă de anul trecut, primarul a furat nişte chei (le-a returnat apoi). Este absolut inexplicabil acest gest, el a justificat că vrea ca şi ceilalţi să afle cum este să le fie încălcate drepturile. Hmm, back to the primitive? Eye for an eye? Nu, nu este Soulfly, este primarul care l-am ales. Nu ştiu ce altceva aş fi sugerat să facă, dar a fost un gest iraţional şi foaaaarte copilăresc.

Până la urmă nu înţeleg de ce Guvernul se opune cu atâta înverşunare, ei ştiu că Chirtoacă face rating pe scandaluri, pe brazi. Oare o fi vrând Guvernul să îi crească popularitatea lui Chirtoacă? :=) Suna ireal şi amuzant.

P.S. Unimedia a compilat două ştiri una de la ProTV şi alta de la NIT, în care vedem foarte clar cum este prezentat evenimentul. Editorii de ştiri de la NIT cred că trec cursuri de manipulare:). Dar, şi la Protv observăm o mică scăpare, în ştirea lor premierul Greceanâi spune că o să avem brad frumos, aprins la timp. În ştirea de la Nit premierul Greceanâi spune că pe nimeni nu interesează problema bradului, că lumea vrea pensii, căldură etc. şi apoi adaugă că o să avem brad frumos, aprins la timp. Protv nu era obligat să dea şi secvenţa dată de Nit, dar accentele sunt diferite în aceste două fragmente, la Protv este arătat un premier puţin preocupat de vreo problema, iar la NIT se explică de ce nu se pune accentual pe problema bradului, pentru că sunt altele mai importante. Iată de ce într-o societate democratică şi pluralistă trebuie de urmărit/citit toate ştirile pentru a fi măcar puţin informat;-)

Lasă un comentariu