Cine ne privatizează sărbătorile şi poeţii?

Când scriam anterior despre sărbători privatizate nu mă gândeam că o să se ajungă chiar până la aşa absurdităţi. După ce s-a privatizat cam tot ce se putea în ţară, a venit rândul sărbătorilor, simbolurilor naţionale şi (culmea) poeţilor.

Aşadar, după ce PCRM a transformat Moldova în teritoriu al dragostei (slogan bun pentru un bordel), plin de inimi frânte care împroaşcă sânge, partidul continuă să ne umple de dragoste. Pe 14 februarie tot centrul Chişinăului era plin de inimioare roşii cu secere şi ciocane pe ele. Ce romaaantic. Dacă în 2005, PMAN era ocupat de PPCD-işti şi trebuia să ne cânte Vama Veche, atunci acum comuniştii au hotărât că îndrăgostiţii sunt şi grupul lor ţintă.

Dar, există revanşa liberalilor. Pe 24 februarie, la sigur o să se vorbească de Dragobete şi Partidul Liberal o să sărbătorească cu mare fast. Cu mai mare decât în anul trecut. Şi nu doar pentru că le e dragă tare de tradiţiile româneşti…

De 1 martie, PSD o să iasă în stradă şi o să împartă mărţişoare. Că doar sigla lor este mărţişorul, iar în 2005 la ei primăvara venea. Iar toată lumea o să poarte mărţişoare. Aşa că păzea ce mărţişoare primiţi pe 1 martie:)

Şi apoi o să fie 27 martie, sărbătoarea PL-ului, nu a românilor, cum credeam cândva. Iarăşi, spectacol ieftin. Un fel de distragere a atenţiei pentru un program electoral lipsit de consistenţă.

Ah da, uitasem. PLD… Filat după ce a privatizat tot ce se putea la vremea lui, iată ca a mai găsit ceva. A apărut calendar dedicat lui Grigore Vieru. Surpriză, calendarul este verde:) Verde ca de stejar. Îmi trecuse mie supărarea pe acest gest lipsit de orice moralitate, dar iată că cineva îmi dă un link . Iată şi câteva comentarii la acest filmuleţ:
зачем совмещать политику и искуство???
Respect pentru poetul Grigore Vieru shi foarte urit din partea PLDM ca speculeaza cu valorile sale…

Eu înţeleg că PLD se bucură că fură fişka electorală a PL-ului şi le tresaltă inima de bucurie, daaaaar care este limita? Există moralitate, bun simţ, dar aici eu nu văd asta. Călin Vieru nu e Grigore Vieru. Aşa că folosiţi doar imaginea primului.

Şi iată că în această multitudine de sărbători, se pare că partidul de guvernământ rămâne în urmă. Dar nu, ei o să sărbătorească ceva ce include şi dragostea, şi mărţişorul, şi poeţii, ei o să sărbătorească 650 de ani de la întemeierea Ţării Moldoveneşti. Că dacă nu era Ţara Moldovenească, nu era nicio sărbătoare de care profită restul. Aici am scris despre cum USM s-a aventurat să sărbătorească această dată importantă. Din fericire, văd că planul lor nu a fost dus până la capăt, iar acum nu se mai aude de moldovenism şi 650 de ani de la întemeierea statului.

Vine o veselă primăvară:)

Lasă un comentariu