Totul este business

Pentru a citi textul, este necesar de a asculta acest cântec.

Unicul lucru bun în campania electorală sunt concertele electorale. Venea oare Brainstorm la noi dacă nu erau alegeri? Nu cred că cineva ar fi avut dorinţa să organizeze aşa ceva. Sau Vama Veche în 2005? (deşi nu au mai ajuns să cânte). Iată că acum toată lumea indignată vorbeşte de artiştii care cântă la comunişti. So whaaaat? Este business. Bani contra serviciu. Punct. Acum toţi declară că artiştii se prostituează, că trădează poporul şi alt blablabla.

A cântat Zdob şi Zdub pentru comunişti. Ei şi ce? Iagupov a spus în scenă că sunt lucruri mai importante decât politica, de exemplu dragostea. El nu a ieşit pe scenă şi a spus „Votaţi comuniştii”. Artiştii sunt departe de politică, ei cântă pentru oameni, pentru public. Iar cei care nu au avut 150 de lei ca să meargă la concertul zdubilor, au putut să îi vadă pe gratis. Deja e treaba partidului câţi bani a plătit.

Ieri, în cadrul unui reportaj, cântăreţii au spus clar de ce acceptă. Pentru că deseori partidele spun că fac câte zece concerte. Prin urmare, artistul este sigur că va mai câştiga bani din alte concerte. Atâta timp cât nu urlă pe scenă că inima e în stânga, că stejarul e verde, că mărţişorul e simbol naţional, că trebuie să îşi asculte inima, nu văd nicio problemă.

Unii fac spoturi electorale pentru un partid, apoi pentru un altul, apoi pentru un al treilea. Dar nu înseamnă că o să voteze pentru unul din ele, poate nici nu o să se ducă la vot.

Iată şi un alt exemplu, în Occident şi Rusia, se dezvoltă companii de consulting politic, care uneori lucrează şi pentru partidele noastre. Sunt companii nepărtinitoare, care pot lucra azi cu un partid, mâine cu altul, indiferent de simpatiile lor. La noi consultanţii, de regulă, sunt membri de partid. Iar cei care au mai mulţi bani, angajează pe cei din exterior.
Acum să ne imaginăm că o companie de consulting politic oferă servicii pentru toate partidele. Aceasta nu o să aibă succes. De ce? Pentru că dacă a lucrat pentru un partid o să fie identificată cu acel partid, pentru că serviciile o să fie mai scumpe decât cele prestate de membrii de partid (ăia pot fi amagiţi cu funcţii sau locuri pe listă) şi pentru că toţi o să îi numească comunişti, filatelişti, tarlevişti etc.

Aşadar, beţi o bere şi enjoy the music. Business-ul e business.

[ad#234×60-created-81908]

Lasă un comentariu