Mai simpatică este poziţia de spicher

Astăzi, am aflat că totuşi lui Voronin îi este mai simpatică poziţia de spicher decât cea de simplu deputat. L-am întrebat când a fost la USM ce funcţie vrea să aibă. Construcţia întrebării a fost în aşa fel pentru a nu îi lăsa ocazia să vorbească mult şi aiurea şi să nu răspundă la întrebarea propriu-zisă. Am scris şi pe blog despre întâlnire.

Eu l-am întrebat ce funcţie o să aibă, dacă PCRM o să formeze o coaliţie majoritară. „având în vedere faptul că aţi declarat că o să susţineţi viitorul preşedinte şi viitorul premier, dar nu aţi spus nimic despre spicher. O să fiţi spicher?”

A vorbit mult despre faptul că aceste trei funcţii separate, că oricum trebuie să fie moderator între aceste trei funcţii. Cât despre spicher – nu sunt atât de liber în luarea deciziilor. Nu este cazul să mă ocup de un post. Cel mai normal/simpatic e să am funcţia de deputat. Eu sunt obligat să ajut noul preşedinte, noul Guvern, pentru a continua reformele.

Video cu răspunsul la întrebarea mea era şi pe Unimedia, iar întrebarea mea mutilată a fost şi în „Moldova Suverană”. Cei de la MS au reformulat „Ce planuri de viitor aveţi?”. Ceea ce desigur ştirbeşte din farmecul întrebării care era simplă „O să fiţi spicher. Da sau nu?”. Aici este si varianta in limba rusă.

Vă imaginaţi să auzim de fiecare dată vocea lui monotonă, glumele lui şi aroganţa provincială, mişcările greoaie şi faţa care arată ca după beţie? Desigur, ne-am săturat şi de aroganţa şi self-esteem-ul prea mare al lui Lupu. Dar chiar îl merităm pe Voronin? Desigur, Voronin nu putea fi un simplu deputat, mai degrabă se retrăgea pe muntele Athos. El trebuie să fie în centrul atenţiei. Să închidă microfoane, să înjure ca un birjar, iar în toată sala Parlamentului (acum mărită) să răsune „Nahren s pleaja”. Să fie alături când se aduce focul sfânt, să umble pe la mănăstiri, să fie prezent la M1 şi NIT, să înmâneze carnetele de membru. Să se facă emisiunea „Conversaţii cu spicherul”, să se facă bursa spicherială şi… cine o să transmită mesajul în noaptea de Revelion?

Eu un lucru ştiu. Locul lui Voronin nu este în Parlament la tribuna principală. Timpul trebuie să le pună pe toate la locul lor, dar văd că nu prea face asta. Refuzăm şi rezistăm sau suportăm? Asta deja opoziţia poate să ne spună, ei doar pun acum condiţiile.

Lasă un comentariu