Studenţii se lichidează

Pe lângă importantele evenimente ca revoluţia în Iran, alegeri anticipate, plecarea lui Lupu din PCRM, eu absolvesc. Faptul că am susţinut două examene şi teza de licenţă nu m-au făcut să realizez că absolvesc, doar fişa de LICHIDARE a făcut asta.

O foiţă subţire, care deja s-a rupt pe la colţuri şi pe care trebuie de pus vreo zece ştampile. Pe lângă faptul că pierzi ore întregi ca să pui ştampilele alea, lichidarea asta e un lucru bun. Eu am aflat unde se află bibliotecile în Universitatea de Stat. Am stat în rând la bibliotecile alea fix cât aş fi stat în anii studenţiei dacă treceam pe-acolo. Primul loc prin care am trecut era reprezentativ pentru USM. Bibliotecă în subsol, cu o doamnă care se mişcă foarte încet, un rând de vreo 20 de oameni şi miros de subsol.

Am mai aflat că din blocul central miraculos poţi ajunge în blocul patru, m-am încurcat prin toate coridoarele şi subsolurile universităţii, am mers până şi pe lângă nişte laboratoare, ceva legat de chimie, dar mirosul m-a oprit să merg mai departe. Căutam sala de lectură şi întreb o doamnă de la bibliotecă unde este sala de lectură nr. 2 (da, eu nici asta nu ştiu).

Răspuns:

– Păi acolo unde vă duceţi de regulă şi citiţi cărţi.
– (Zâmbesc desigur)…păi, ştiţi… eu… sunt de la FRIŞPA şi nu prea am trecut pe-aici.
– Păi da, toţi studenţii citesc acolo.

Eu iarăşi am zâmbit şi mi-a explicat cum de ajuns. Probabil s-o fi gândit că am fost vreo studentă restanţieră, care nu ştie ce e aia carte:) Oricum, eu la bibliotecile USM nu am trecut. Circulau povestioare horror despre aceste locuri. Studenţii se duceau, cereau cartea şi aşteptau câteva ore până bibliotecara le spunea că acea carte nu este. Aşa că n-am îndrăznit. Nici la biblioteca FRIŞPA n-am trecut. Doar o dată. Mă rugase proful de engleză să fac nişte copii la o temă. Dar am auzit alte poveşti horror despre bibliotecare nepoliticoase.

Mai am vreo patru ştampile de pus pe fişa de lichidare. Le-am lăsat pe altă zi, nu vreau să mă simt lichidată chiar a doua zi după susţinerea tezei.

Lasă un comentariu