Nesimţiţi vs pensionari

Eu sincer nu văd diferenţa între tineri şi bătrâni. Pe 7 aprilie noi eram fascişti şi chemaţi în stradă de către liberali, pe 29 septembrie, pensionarii au ieşit pentru că sunt comunişti, rusofoni şi chemaţi în stradă de Partidul Comuniştilor.
Se schimbă puterea, se schimbă protestele, doar că modul nostru de a percepe lucrurile nu se schimbă, ba mai mult se aseamănă atât la tineri, cât şi la bătrâni.

Comentariile care le-am citit la mulţi referitor la bătrânii ieşiţi în stradă, m-au făcut să mă mir cât de nesimţiţi pot fi autorii lor.

Bun, pornim de la fapte, într-adevăr erau foarte mulţi bătrâni ruşi, erau şi susţinători ai PCRM, dar aceasta nu înseamnă că TOŢI erau comunişti. Dacă umbli pe acolo vreo trei ore o să auzi/observi multe lucruri interesante, nu doar ceea ce este şocant, ca de exemplu pumnul primit de Chirtoacă.

Dacă insistau foarte mult să facă aceste modificări, Consiliul trebuia să se obosească să explice câte ceva pensionarilor (deh, poate au şi nişte avantaje aceste modificări), ei nu au făcut asta. Mai şmecher era dacă făceau asta după alegerea preşedintelui (în caz că urmează a fi ales) şi nu deodată ce a fost format Guvernul şi nu avem preşedinte – până şi oamenii adunaţi acolo îmi spuneau că s-au cam grăbit ăştia şi trebuiau la început să aleagă preşedintele, după aia de-am potopul.

Uf, dar când văd şmecheri care scriu că pensionarilor le ajunge de opt ori să meargă cu troleibuzul pe lună sau că „Vai, nu am putut ieri să merg cu maşina prin centru din cauza ăstora”. I-aş înjura. De-am trebuie să propună ca la împlinirea vârstei de 80 de ani să le dea bonus – o bucată de zi cu taxiul prin oraş ca să îl vadă pentru ultima dată şi apoi direct la vreo companie de servicii funerare.

Pic de empatie nu există. Este mult mai simplu să îi numeşti boşorogi şi comunişti, la fel cum noi am fost numiţi fascişti şi liberali.

P.S. Iată şi experienţa Rusiei http://www.utro.ru/articles/2005/04/11/427204.shtml

Lasă un comentariu