Către jurnalişti

Jurnaliştii noştri au hotărât iar să ne surprindă. Doar că au făcut-o într-un mod scârbos. În acest reportaj http://jurnaltv.md/#23835&20091027&23851&&3597&3595 Dacă nu găsiţi (datorită site-ului care funcţionează nuşcum), intraţi la categoria social, ştirea „Lovit mortal de un troleibuz”.

Să ne imaginăm că jurnalista în drum spre locul accidentului şi-a făcut un plan cum să facă ştirea – poliţie, martori şi rude. Dar se pare că şuvoiul de sânge nu a făcut-o pe jurnalistă să îşi schimbe planul. Dincolo de faptul că mai că ne arată cadavrul, jurnalistul are tupeul să întrebe mama victimei „Cum s-a petrecut accidentul”.

Trebuie să fii prost, tâmpit, inuman, fără pic de bun-simţ ca să întrebi aşa ceva o mamă care îşi pierduse fiul cu câteva minute în urmă. Dacă tare vroia să afle cum s-a petrecut accidentul, întreba poliţia.

Să presupune că, deh, toţi sunt la început şi a greşit reporterul. Dar în drum spre redacţie putea să îi vină în cap că nu ar trebui date acele imagini. Dar nu, ele au fost date, au fost puse şi subtitre. Dacă insistăm că jurnalistul e la început de cale, neexperimentat, unde dracu se plimbă redactorul?

O ştire dezgustătoare, un comportament inuman, care nu face decât să urăşti mai mult jurnaliştii pentru incompetenţa lor.
Ca simplu consumator de informaţie aş cere ca jurnaltv-ul să îşi ceară public scuze de la mine (noi – consumatorii) pentru că ne-au jignit în acest mod, arătând această ştire.

p.s. Eu am scris din perspectiva simplului consumator de informaţie, nici nu pot să îmi imaginez apropiaţii victimei ce au simţit dacă au privit această „ştire”.

Lasă un comentariu