Mulţuuuuumim!

Eu făcusem o super prognoză: că măcar un preşedinte o să fie ales. He, şi aşa o fost, extraordinară putere de previziune am.

Nişte prieteni români m-au întrebat pe cine voi vota Geoană sau Băsescu. Eu am răspuns că dacă n-am cetăţenie, nu votez. Nu votez, nu ma interesează. Şi nu m-am dat cu părerea niciodată în ce ţine de politica românească, pentru că nu mă pricep în ea. Aşa că nu eram isterică ieri când Geoană câştiga, iar moldovenii pe unde puteau îşi manifestau dezamăgirea.

La întrebarea simplă de ce Băsescu sau de ce Geoană nimeni din cozile alea din faţa consulatului nu prea ar putea să răspundă. Iar faptul că „Vrem în Europa” nu este relevant în acest caz, mai ales că România este deja în Europa. Oamenii au votat pentru Băsescu, pentru că nu ştiau nimic despre Geoană. Exact aşa au făcut mai demult când l-au votat pe Năstase şi nu pe Băsescu.

„Vaaai, dar nu o să mai avem cetăţenie”, se lamenta lumea. Mai trebuiau să adauge că o să se închidă frontierele şi o să apară cortina de fier. Nu zic că trebuie votat Geoană sau Băsescu, ci faptul că oamenii inconştient au votat (deşi, votul prin definiţie e inconştient).

Ceva timp în urmă, Băsescu nu spunea nimic despre Republica Moldova şi pentru majoritatea moldovenilor el era cel care castrează câinii. Probabil dacă Geonă câştiga alegerile la următorul scrutin avea să ia în RM tot vreo 80%.

Aşa fraţi cum suntem, noi nu prea pricepem în politica românească, dar nici românii în politica noastră. Pe vremuri, toţi românii îl adorau pe Roşca. Dacă nu erai cu Roşca, erai comunist. Acum e aceeaşi situaţie cu PL. Pentru ei există comuniştii şi celălalt partid. Mai mult nu ştiu nimic, nici nu vor să ştie nimic.

P.S. nu pot să trec peste faptul că şi la noi au fost alegeri. Aşa că ţin foarte mult să mulţumesc comuniştilor pentru faptul că de Revelion, Ghimpu (probabil îmbrăcat într-o cămaşă roşie) o să ne felicite, el o să fie ultimul politician pe care o să îl vedem în anul 2009. Muuuulţuumiiiim!

Lasă un comentariu