Grupurile pe Facebook

Eu speram ca în anul care vine să dispară unele grupuri inutile de pe facebook. Dar nu, ele continuă să apară. „Nu mergeţi acolo!”, „Boicotăm asta” şi alte denumiri. Ce îmi place mie la grupurile astea care cer subtitre în română sau ca Basarabia ori Transnistria să devină pământ românesc, este încăpăţânarea membrilor de a scrie incorect.

Ei nici nu vor, nici nu pot sa scrie corect. Şi nu este vorba de greşeli simple – scăpat o cratimă, băgat unde nu trebuie cratimă (şi eu mai fac din astea) sau reguli care provoacă discuţii până astăzi. Eu tot fac greşeli, se mai întâmplă, dar aici sunt cuvinte care din clasa a II-a erau scrise cu litere mari pe tablă ca să ştim cum să scriem corect.

ALEE, IDEE – se scriu exact ca şi GONOREE.

INFLUENŢĂ, PROIECT, CREIER.

Dar nu, pe grupurile „naţionaliste” este ideie, idea, influienţa, proect, creer, veaţă, a scri, românizm şi comunizm şi câte mai sunt.

Dacă tot ne pricepem să creăm grupuri, să devenim membri şi să comentăm, cât e deja să intrăm pe www.dexonline.ro şi să verificăm dacă este cuvântul. Nu, noi nu trebuie să răsfoim pagini întregi în DEX, mai ales dacă nu prea ştim alfabetul, lucrurile devin şi mai complicate, doar mergem pe dexonline.ro.

Lasă un comentariu