Mergem la Oslo

* Am asteptat 24 de ore şi după 24 de ore oricum am vrut să scriu asta.

Ieri sună cineva şi îmi zice „Informaţie din culise, Pavel Turcu nu trece”. Oh, era şi de aşteptat. Doar că în cazul nostru nu mai cred că poate exista „informaţie din culise”. Atunci când un membru al juriului înainte de preselecţie face de rahat cântecul unui „concursant”, chiar nu trebuie să cauţi informaţie din culise.

Era clar, nu? Un om prost, paznic din Ungheni, cu un cântec prost, care şi-a compus singur piesa, trebuie să se întoarcă acolo de unde o venit. Da, la supermarket sau la Casa de Cultură. (Cred că unii cântă doar la nunţile din Chişinău, dacă mergeau pe la sate, observau că nu prea mai sunt case de cultură sau dacă sunt, cheia stă sub chetrişică).

Salut, privet, barev, bonjour, hello Orange, tocmai aţi realizat că băgaţi bani într-un concurs în care în fiecare an participă aceiaşi oameni, aceleaşi piese (se schimbă primitiv câteva note), deseori copii ale cântecelor din Occident, aceleaşi feţe în juriu, aceiaşi compozitori. Uneori se mai schimbă cu locurile cântăreţii devin membri ai juriului sau membrii juriului compun piese.

Salut, TRM. Faptul că Todercan s-a dus, nu a însemnat schimbarea. Tocmai aţi băgat piciorul în audienţă, posibilitatea de a face bani şi aţi ucis orice iniţiativă a altor începători.

Privet, Nelly. În 2009 capacitatea intelectuală nu era un criteriu, de aceea toţi au tăcut când ai spus că în aprilie a fost un pogrom, iar când ţi se dădeau câte 12 puncte, cei care aveau coastele rupte tot se bucurau.

Dragă juriu, eu nu mi-am creat nici un fel de iluzii. Unii au uitat, dar eu ţin minte că în 2005, când participa Zdob şi Zdub şi Nelly Ciobanu, aţi dat primul loc formaţiei Millenium. Presupun că aţi dormit atunci la piesa lor, la fel cum aţi dormit şi de data asta. Erau fluturaşi şi multă culoare roz.

Dragă popor, mulţumesc că nu aţi lăsat în 2005 să plece Millenium la Eurovizion, că nu aţi dormit când ati ascultat, şi am avut locul 6, şi Moldova a apărut prima şi ultima dată în ziarele Occidentale, nu datorită revoluţiilor, dar datorită muzicii.

Dragă Pavel, eu te susţin în continuare, pentru că ştiu că o să ajungi la Oslo.

Lasă un comentariu