Hai şi-om face televiziune

Voi încă nu v-aţi săturat de televiziune? Vrei să vezi ştiri, vezi că două cadavre au fost găsite pe traseul X şi asta se repetă din oră în oră. Vrei să vezi emisiuni – vezi de ce a eşuat referendumul şi asta se repetă din seară în seară. Vezi feţe plictisite de politicieni şi comentatori. La ora 9 seara vin liderii de partid, la 7 seara – al doilea de pe listă, la 5 seara – vreun vice-ministru, la 3 – oricare deputat din Parlament.

***

Iehoviştii nu vin la talk-show-uri, ei merg din uşă în uşă. Hai şi o să numărăm câte biserici au.

***

Voi chiar nu v-aţi săturat de televiziune? Ea e plictisitoare şi parazitară. Ea nu face emisiuni pentru a atrage publicul, ci pentru ca să fie, ca să umple programul. Ei nu au nevoie să atragă publicitate/bani, lor li se dă tot de-a gata.

***

Hai să fie „Deşteptarea” toată ziua, iar apoi „Culcarea” tot aşa cu oameni frumoşi. Ion Grosu să facă emisiunea „La un kaseciok” în direct la TV să vorbească despre sensul vieţii, cu Andrian „la alt kaseciok”, Viorel Posmotrel să ne facă filme, Alex Cosmescu să facă consiliere filosofică,  Dinu Castraveţ să spună bancuri (de fapt poate să ne povestească cum să facem mâncare), Madrizen să ne povestească despre jazz, Victor Ciobanu să ne vorbească despre cinematografie, alţii despre cărţi, muzică, Jim Morrison, Edvard Munch, Ion Suruceanu sau Snails. Se poate şi despre sondaje, şi referendum, doar că altfel. (Dacă mai aveţi sugestii de oameni şi emisiuni, eu fac update, numai haideţi să îi găsim)

***

Ştiu, e plictisitor pentru mase ce am descris mai sus. Atunci să apară sâni şi funduri goale (în limitele astea, cum îi spune, ale decenţei), că doar astea se vând, nu politicienii care ne vorbesc despre Unirrrre. Hai să facem serial despre Ion şi Maria din satul Iurceni, care se iubesc, dar nu pot fi împreună,  şi primul sezon să se termine cu plecarea lui Ion la muncă în/la Portugalia. Că doar lumea nu se uită la filmele despre adevărul din 7 aprilie. Să fie reality show cum supravieţuiesc cei mai influenţi oameni din Moldova în condiţii extreme – bunăoară, la Nemţeni sau Cotul Morii. Să fie oameni frumoşi, relaxaţi. Pot să fie şi istorii nefericite, probleme şi scandaluri – pentru echilibru.

***

Oamenii serioşi o să spună că nu sunt serioasă, dar eu chiar m-am săturat de televiziunea voastră.

Update 1: Ceziceu o să ne spună ce cărţi mai schimbă tinerii.

Update 2: Cine face emisiunea despre sex?

Update 3: „EU am o idee de emisiune, demult, pui o camera spre o masa din eli pili, shi transmiti live cum patsanii se imbata shi aiuresc fiecare pe a lui” – autorul nu a vrut să îşi divulge numele şi nici link la blog nu a vrut:)    :P

Update 4: Nicu Calcea: Eu vrau o emisiune cu un co-prezentator diferit de fiecare dată, care să participe la alegerea temei de discuție, la alegerea invitaților, etc. Și să vină alde Alexei Sârbu, Oleg Brega, Vlăduț, și alții.

* A mai fost pe blog, dar e prea bun ca să nu mai fie încă o dată:

httpv://www.youtube.com/watch?v=Ptj2qKIswLw

Lasă un comentariu