Anii ’90 se întorc

*Pentru a citi, ascultati asta:

httpv://www.youtube.com/watch?v=SLuW-GBaJ8k

Anii ’90 se întorc. Ieri scot din poştă Jurnal de Chişinău, iar pe prima pagină scris mare şi şocant „Pedofili”. M-am speriat şi nu am mai citit.

Intru în casă şi tocmai în acel moment (serios, nu exagerez) la televizor se spune „poliţia cercetează versiunea unui criminal în serie”. M-am speriat şi nu am mai ascultat.

De dimineaţa vine poliţistul de sector (o, noi avem unul!) şi spune că în regiune este o bandă de hoţi. Care fură şi zi, şi noapte nestingherit. M-am speriat şi am scris pe blog despre asta.

De dimineaţă nu am Internet. Serviciul MTC nici nu se mai oboseşte să răspundă. Câteva zile în urmă au fost lucrări de scurtă durată şi nu am avut lumină. Lucrări planificate de care nimeni nu ştia, de scurtă durată – 5-6 ore.

Se întorc anii ’90.

Revenind. Ce faci când vin hoţii?

Suni la poliţie?

Ascuţi cuţitele?

Cumperi pistol?

Strigi după ajutor?

Scrii pe Facebook sau Twitter?

Eu când eram mică credeam că plătim impozite, mai ales, ca să avem drumuri bune şi ca poliţia să ne apere de hoţi.

Update:

Hai că se cere update. Acum o să devin Captain Obvious şi de-am o să scriu.

Postarea asta nu înseamnă că în perioada comunistă viaţa era mai frumoasă, că nu erau hoţi, nu erau crime. Cam pe-atunci a apărut celebra frază „Noi nu avem mafie, ea e la putere”. Tot pe-atunci erau teoriile conspiraţioniste despre înţelegeri între poliţie şi criminali.

Desigur că noi mulţumim (vorba prietenilor mei de pe Facebook) că suntem informaţi de existenţa hoţilor, că posibil să existe criminali în serie. Doar că eu vreau nu numai să fiu informată, dar şi protejată. Dar cum spunea Antena C mai înainte „Un om bine informat, este un om puternic”.

Între timp la Soroca s-a deschis teatru. Mergem?

Lasă un comentariu