Text despre Biden

Toți scriu despre Biden sau vicepreședintele. Vicepreședintele sună de parcă ar fi vicepreședintele tuturor popoarelor. De altfel, numele lui complet este  Joseph Robinette „Joe” Biden, Jr. Așa ca fapt divers.

Eu nu știu despre ce o să vorbească, cât și cui o să se adreseze. Pentru că atunci când este vorba de vizita unor oficiali de așa rang, nu contează ce o să spună, ci că au venit. Șase ore. Este asta mult sau puțin? În Finlanda cât a stat?

Mai mulți încep a scrie despre cum se fac drumurile, se aștern covoare, slăbesc politicienii și învață trei cuvinte în engleză. Cum se poate una ca asta? De ce nu fac asta tot anul?!

Stranie mirare, pentru că noi cu toții facem Marea Curățenie de Paști, cu toții batem covoarele când ne vin oaspeți, luăm hainele de sărbătoare și punem tot ce e mai gustos pe masă.

Unii îi transmit lui Biden să meargă prin sate. Că acolo e viața adevărată sau sărăcia lucie. Totuși cum scriam, nu contează ce spune și ce vede, contează că vine și cât stă. Mai ales că cei din anturajul lui probabil știu unde au venit.

Iar sărăcia… Sărăcie este în toate țările, la fel și bogăție. Se schimbă doar proporția.

Eu atâta vreau, să nu cumva să spună “Hello, Maldive!”

 

 

Lasă un comentariu