Istoria unui vot — 1

Când până acum spuneam că sunt indecisă, erau mofturi. Tot timpul am știut pentru cine să votez. Niciodată pentru că tare vroiam, dar din cauza anturajului.

Acum tare mulți oameni lucrează pentru alți tare mulți oameni diferiți, iar eu am hotărât să votez pentru cel care va avea cea mai bună campanie. Ce înseamnă o campanie bună eu încă nu știu. Devine tot mai dificil.

Deocamdată pentru mine există doi candidați: Dorin Chirtoacă și Igor Dodon. Primul, inevitabil, pentru că este actualul primar și trebuie să iasă să spună “am făcut asta și asta” (ceea ce el nu face), al doilea pentru că este cel mai puternic contracandidat și , hai să scriu ca un blogger, pentru că a făcut zgomot prin presă și blogosferă cu panourile (dar asta într-o extrem de mică măsură, de fapt, deloc, totuși un început frumos de campanie).

Alții deocamdată nu există.

Aș putea scrie despre imaginea unuia sau altuia, dar eu o să scriu altfel.

Dacă aș vota pentru Dorin Chirtoacă ar fi un vot de milă (prea dur spus, dar nu găsesc alt cuvânt mai moale), i-aș mai da o șansă și, undeva în subconștientul meu, eu chiar cred că el vrea să facă lucruri bune și frumoase, doar că nu le gândește, planifică și nu are cu ce (nu în sens de bani, ci de management).

Dacă aș vota pentru Dodon ar fi votul meu împotriva tuturor, iar prin tuturor am în vedere partidele din alianță. Eu am devenit tare apatică în ultima vreme din cauza lor, nu o să scriu despre asta, dar nici nu cred că în toate alianțele este la fel, cum încearcă să ni se spună. Dodon a vrut să își facă imagine de reformator al PCRM și i-a reușit. Faptul că a câștigat lupta internă în partid, înseamnă că are șanse și în capitală. Dar, undeva în subconștientul meu, știu că nu aș putea niciodată vota un comunist.

* Aceasta nu este analiză, nu cercetează faptele în profunzime și nu dezvăluie toate gândurile mele despre candidați. Astfel de postări vor apărea cam o dată în săptămână și vor prezenta istoria votului meu de cetățean simplu, tot dezvăluind toate gândurile mele despre candidați.

Lasă un comentariu