Data alegerilor

Tudor Darie a scris că spotul PLDM este cel mai bun din această campanie. Corect. Spotul este cel mai bun, doar că nu din această campanie. Spotul este bun pentru eventualele anticipate. Iar dacă pe vremuri se spunea că o campanie electorală începe a doua zi după alegeri, acum putem spune că începe ceva mai devreme.

Și de ce nu ne-am gândi mai degrabă la potențiale alegeri parlamentare? Doar deja avem o istorie de succes când în loc să facem o campanie pentru referendum, am făcut una pentru alegeri prezidențiale. Am avut și noi un referendum și acela a eșuat. Dar nu ne mai amintim, ne cam rușinăm, pentru că alergam după imagini de președinte.

***

Eu țin minte cum votam la alegerile locale trecute, tot venea lumea și întreba de ce li se dau patru buletine de vot. Probabil ar trebui să existe persoane în fiecare secție de votare care să explice că mai alegem și consilieri, și primar, iar cel mai important, că s-ar putea să fie un tur doi al alegerilor. Dar asta nu trebuie să o facă ong-urile, nici CEC-ul, ci partidele, și nu în ziua alegerilor.

***

Pe niciun panou din capitală nu este scrisă data alegerilor, în unele spoturi foarte mediatizate iarăși nu este data alegerilor. Iar eu nu sunt obligată să știu când să vă votez, nici măcar nu sunt obligată să votez, iar salvarea democrației, demult nu mai este un argument.

UPDATE: Natalia nu este în Moldova, ea stă chiar tare departe de patrie, dar ea stă destul de des pe Facebook, ea a postat un video și a scris acest comentariu „E calm si imaginile is frumoase! Numai ca nu inteleg cine candideaza Filat sau drugsu din partid… (am uitat cum il cheama)”.

 

Lasă un comentariu