Arătatul cu degetul

Nouă ne place să arătăm cu degetul și să etichetăm pe alții, uneori chiar oameni pe care abia de-i cunoaștem. Începem de la lucrurile mărunte “ce pantofi demodați are”, “ce gard mic la casă”, continuând cu “încă nu-i măritată” și, mai nou, “ e prost că nu merge la vot”. O, ce de mult vrem mereu să rostim lecții despre ce ar trebui să facă alții.

În problemele legate de identitate, valori, credințe și politică, chiar și cei mai calmi și coerenți oameni se pot transforma. Devin iraționali, iar emoțiile se revarsă pe toate forumurile. Uneori ajung să înjure în cel mai primitiv mod.  Așa, deodată. Dar toate astea sunt perfect argumentate, pentru că atunci, în acel moment, lor li se pare că salvează lumea. (Etichete? Da, știu)

Nu îmi pasă pentru cine va vota fiecare, cine va vrea să salveze democrația sau cine va rămâne acasă (la picnic) în ziua votării. E dreptul fiecăruia să aleagă ce vrea. Măcar atâta să facem pentru a ne diferenția de o masă cu aceeași părere.

De aceea, tuturor celor care arată cu degetul către unele opțiuni politice sau unele metode de protest, nu pot decât cu dragoste să le arăt degetul din mijloc. Nimeni din noi niciodată nu va salva lumea și nici democrația.

P.S. Eu o să merg la vot și nu o să invalidez buletinul.

*Pentru toți care vor alege să aleagă sau vor alege să nu aleagă, dedicație:

httpv://www.youtube.com/watch?v=JE3Nh6-Pk9g

 

Lasă un comentariu