Anul 2015

Dorin Chirtoacă ne-a amintit mereu cât de dificil i-a fost să fie primar având o administrație centrală de altă culoare. Apoi, Dorin Chirtoacă ne-a amintit cât de dificil i-a fost să fie primar având o administrație centrală de mai multe culori, chiar dacă Partidul Liberal era oarecum la guvernare.

În anul 2015, Dorin Chirtoacă ne va povesti cât de dificil i-a fost având un consiliu format majoritar din comuniști. Cum troleibuzele se vor strica din cauza privirilor rele ale comuniștilor, cum mirosul urât în capitală va apărea tot din cauza lor, cum investitorii vor prefera să meargă la Bălți sau Cahul (de altfel, tot orașe comuniste), cum tarifele vor crește, acoperișurile vor curge și gropile vor deveni mai adânci.

Dorin Chirtoacă va fi veșnica victimă a circumstanțelor și a culorilor.

Dorin Chirtoacă mai este și victima unchiului său. Partidul Liberal doar ar fi fost altfel fără un Mihai Ghimpu, așa spun toți. Campania Partidului Liberal ar fi fost altfel dacă nu era condusă de Ghimpu.

Eu am zis că votez cum trebuie. Dar în același timp am mai întrebat jurnaliștii de ce nu ne-au scris despre lista de consilieri pe care Partidul Liberal i-a băgat în Consiliu: cei cu microbuzele, cei cu gheretele, cei cu cimitirele dubioase, mai mult ca atât, foști comuniști. Nouă doar nu ne plac comuniștii, da? Noi luptăm cu comuniștii, dar nu este nicio problemă să îi trecem în Consiliu.

Eu votez cum trebuie. Până pe 19 iunie, trebuie doar să schimb postul când îl arată pe Mihai Ghimpu și să evit discuțiile cu simpatizanții PL. Eu știu că pot.

P.S. Mama m-a rugat să nu scriu rău despre Chirtoacă până la alegeri, dar după asta să scriu ce vreau, chiar să mă duc la ședințele Consiliului. Să încerc atunci.

 

 

Lasă un comentariu