Până la capăt

Una din abilitățile necesare unui politician este capacitatea de a te adapta la dispoziția poporului. Ideal ar fi să anticipezi nemulțumirea lor, apoi să găsești țapul ispășitor, ori, bunăoară, capul lui Moțoc. Dacă nu reușești să anticipezi, măcar te aliniezi rapid unor mișcări.

De exemplu, așa încearcă să facă acum Dorin Chirtoacă (desigur, cam pe ultima sută de metri, desigur, a cam întârziat), care apare la protestul organizat contra demolării primului oficiu poștal de lângă Leogrand, dar și altor potențiale demolări. Presa ne spune că mașina primarului bloca intrarea în zonă și avea lipit pe parbriz următorul mesaj: Și eu protestez!

(Ideal ar fi fost ca primarul să stea în fața excavatorului, să nu permită demolarea. Ca în filme cu eroi.)

Întrebarea rămâne împotriva cui protestează primarul, împotriva la ce și cam ce are de gând să facă cu asta. Dar înduioșează când autoritățile protestează, nu? Singur împotriva sistemului. Iar.

Puțin mă interesează Leogrand și Moldpresa, atâta timp cât pe Facebook zeci de oameni au profile picture cu niște semnături.

Semnăturile arată clar cine trebuie demis și nu doar aceste semnături.

Mai scriam anterior, că Dorin Chirtoacă ne-a promis demiterea lui Modârcă, iar eu am zis că aștept.  Scriam și că Dorin Chirtoacă nu ne-a promis demiterea lui Grozavu, pentru că el face parte din echipă. Oricum, aștept. Să nu uităm că un anturaj corupt poate corupe chiar și cele mai cinstite inimi.

În același timp, lumea se întreabă dacă demiterea este de-ajuns. Eu tot mă întreb. Puțină ordine și lumină în sistemul din primărie, cu pedepsele de rigoare, ar arăta că AIE poate face măcar ceva. Cum s-ar spune, schimbarea până la capăt.

P.S. Între timp, vreau să anunț jurnaliștii că democrația a fost deja salvată, deci pot începe să își facă meseria.

 

Lasă un comentariu