Încheiere

Умное лицо – это еще не признак ума господа. Все глупости на земле делаются именно с этим выражением лица. Улыбайтесь, господа, улыбайтесь. Spunea baronul Munchausen.

***

Eu mă bucur că am lipsit la sfârșitul lunii august. Prea multe emoții în jur. Prea mulți oameni serioși. Mă depășește seriozitatea.

***

Pe mine mă depășește patriotismul, mă depășește dragostea de țară, în ultima vreme mă preocupă tot mai mult atașamentul față de comunitate. În spatele patriotismului te ascunzi și spui că îți plac dealurile, griveii și păsările, prispa casei, fumul ieșind din hogeag, copilăria sau mâncarea. Comunitatea e altfel, comunitatea te învață să respecți și să iubești oamenii; să poți lucra mai mult și mai cu drag, pentru a-ți fi bine ție și a-i fi bine altuia.

***

Îmi plac oamenii relaxați. Ca baronul. Ăia care pot să schimbe ora și să plece pe Lună. Cei pentru care o dată în calendar nimic nu înseamnă, pentru că ei pot să sărbătorească oricând. Îmi plac oamenii care pot să fie fericiți. Oamenii care pot să facă fericiți alți oameni din jur, nu țara, dar pe cei din comunitate.

***

O să închei incoerențele cu Mark, Mark Twain, care îmi place tot mai mult. Patriot: the person who can holler the loudest without knowing what he is hollering about.

*

Și, fără nicio legătură cu postarea, un cântec frumos la urmă:

httpv://www.youtube.com/watch?v=JSAd3NpDi6Q

 

 

Lasă un comentariu