Angry birds

Să spunem că există trei tipuri de păsări. Și există cel puțin trei oameni care trebuie să împartă aceste păsări.  Oamenii sunt într-un fel de tovărășie, să-i zicem alianță. Două păsări sunt în mână. O pasăre este pe gard.

Ca să iei pasărea de pe gard, trebuie să vorbești cu un fel de porcușor-monstruleț. Altfel nu ai cum să o iei. Decât dacă păsările încearcă din nou să își schimbe viteza, greutatea și puterile. Dar aceasta nu este de dorit, pentru că ei au mai încercat și nu prea le iese cum vor. Mai ales că unele Cassandre zic că mare lucru nu se va schimba, cu tot aceleași puteri vor rămâne.

În timp ce cei trei oameni se gândesc cum să împartă păsările; femeile, copiii și bătrânii așteaptă. Cei trei împart păsările, inclusiv pasărea de pe gard, care nu este a lor. Amintesc că pentru a lua pasărea de pe gard, trebuie să vorbească cu porcușorul-monstruleț. Pură matematică.

În timp ce unii își au păsările, se folosesc de ele și impresionează femeile, copiii și bătrânii, alții vor pasărea de pe gard. Pasărea însă nu este a lor. Pentru asta trebuie să vorbească cu porcușorul-monstruleț. Însă nici unii, nici alții nu vor să facă asta.

Dacă toate trei tipuri de păsări sunt în mână, atunci obții cheița fermecată. Ea nu e fermecată deodată. Pe parcurs însă deschide tot mai multe uși. Ceilalți, adică poporul, pot merge liber prin lume, pot să facă asta mai ieftin, apar drumuri, case de cultură, vinuri mai bune, de fapt, bani și bunăstare.

Nu este clar ce a fost în capetele celor care au ales pasărea de pe gard. De mici ni s-a spus să nu dăm vrabia din mână pe cioara de pe gard. Dar dacă nu ai cioară, alegi ceea ce e pe gard, chiar dacă nu e al tău.

Uniunea dintre acești trei oameni, funcționează doar dacă toate trei păsări sunt împărțite corespunzător. Să nu uităm că s-ar putea totuși și porcușorul-monstruleț să vrea măcar niște pene de pasăre.

***

Sper că aceasta este ultima postare despre această Alianță. Pentru că nu înțeleg cum poate funcționa o asemenea uniune, fundamentul căreia e împărțirea a trei funcții, știind foarte bine, că una nu poate fi obținută.

Dar eu vreau cheița fermecată. Când vezi o asemenea uniune stranie, nici porcușorul-monstruleț, nu pare așa porcușor, și nici așa monstruleț.

 

 

Lasă un comentariu