Despre jocuri și sistem

Andrei a comentat pe blog că nu ne mai rămâne nimic decât să vandalizăm aparatele cu joc de noroc. După discuția cu primarul, am înțeles că într-adevăr altă soluție nu e.

Între timp, pe șoseaua Hîncești nu mai trebuie luminițe pentru Crăciun, pentru că aparatele cu joc de noroc luminează ca de sărbători.

Primarul ne-a comunicat că el tot este foarte deranjat de aceste jocuri de noroc, doar că pentru a lupta cu ele trebuie o politică la nivel național. Chestiile strălucitoare apar pentru că mulți agenți economici își schimbă activitatea, adică înainte vindeau carne, pâine sau cărți, iar peste noapte au hotărât să bage aparate de joc. De aceea majoritatea lor sunt lângă școli, stații sau spitale – o ilegalitate.

Desigur, apar și gherete-joc-de-noroc autorizate de primărie. Dar, noi știm cu toții, problema e sistemul corupt din primărie. Primăria nici nu poate pune amenzi. De ce nu se rezolvă? Vedeți aici.

Cel puțin am aflat că ghereta aia de pe strada Grenoble va fi demolată, pentru că nu avea nicio autorizație, niciun document. Apăruse, așa, peste noapte.

Ghereta încă mai stă, dar nu mai luminează. Mai stau cu ochii pe ea o lună, și apoi vedem.

Soluția? Nu e. Primăria vrea, dar nu poate, inspectoratele pot, dar nu vor. Trebuie politică la nivel național, dar la nivel național e Alianță.

Andrei zicea că soluția e vandalizarea. Se poate, doar dacă primarul e în frunte.

* Noroc de căști cu muzică, fac orașul mai frumos.

httpv://www.youtube.com/watch?v=xCON07r908g

Lasă un comentariu