Mulțumim!

Întotdeauna încercăm să găsim un singur responsabil pentru orice. Noi știm că nu e așa, dar e mai ușor să simplifici.

Prin urmare, ni l-am imaginat pe Dorin Chirtoacă unicul responsabil în distrugerea monumentelor istorice, ni l-am imaginat instalând termopane și gherete, ne plăcea să credem că are un robinet pe care-l rotește și în Chișinău miroase urât, că dă indicații șoferilor de microbuze să fie nesimțiți sau că instigă la violență haitele de maidanezi. Ni s-a explicat de nenumărate ori că există sistem, că există mecanism și că există responsabili. Dar noi nu am crezut, iar unicul vinovat a fost mereu primarul Dorin Chirtoacă.

De aceea,  urmând aceeași logică, eu cred că Dorin Chirtoacă a curățat Drumul Schinoasei. Pentru că există doar un singur responsabil. Și la bine, și la greu. Mâine, o să ajung la lucru la timp, iar șoferii nu o să urle că microbuzul „buksuie” lângă stradela mea. Așa drum curat nu am avut de când era Ion Sturza prim-ministru, dacă tot trăiește aici.

Pe stradelă, unde nu a mai ajuns primarul, gospodarii au curățat scările, pentru că nu trebuie autoritățile să le facă chiar pe toate.

Și-așa, dincolo de nealegerea președintelui, de mâna Rusiei, de adevăr istoric, eu am simțit că cineva se gândește la mine. Mulțumesc!

P.S. E bine uneori să scrii despre lucruri pozitive, chiar dacă nepopulare și mai sper că toți ăia care scriau lucruri răutacioase despre primar au remarcat străzile de azi.

Lasă un comentariu