Primăria-gheretă

M-a surprins recent o altă minune a orașului: ghereta-servicii-funerare. O mare mirare. Știam că suntem orașul gheretelor, dar nu credeam că putem ajunge chiar până aici. Presupun că la stația mea pe lângă ghereta-flori, ghereta-fornetti, ghereta-carne, ghereta-țigări, ghereta-ziare, ghereta-zolușka, va mai apărea una – ghereta-servicii-funerare. Ilf și Petrov ar admira asta. Serviciile funerare sunt o afacere tare bună, vrem sau nu, tot acolo ajungem, așa că așteptăm până vor împânzi tot orașul.

Locuitorii din blocurile din jur (este lângă căminele studenților de la Medicină, dar și blocuri simple), cred că mulțumesc autorităților pentru frumusețea care o fac în jur. Puteau niște trandafiri să pună, nu ditamai servicii funerare.

***

Clădirea Primăriei e frumoasă. Ar fi bine de făcut un centru de creație pentru tineri acolo, poate un muzeu despre arhitectura Moldovei sau orice altceva care ar însemna oameni frumoși.

Pentru Primărie o să facem un proiect de 23 de gherete, care o să fie amplasate, să zicem, pe strada Uzinelor. Fiecare direcție o să aibă ghereta ei. Iar ședințele Consiliului vor fi în ghereta-gheretelor, care, ca să se deosebească, va fi rotundă. Loc pentru presă va fi.

Lasă un comentariu